Web Analytics

Bästa infravärmaren 2024 – Längre sommar är aldrig fel!

Sommaren är det bästa vi har här i Sverige. Dessvärre är det också en av de kortare årstiderna. Vad gör vi då åt det? Vi förlänger den såklart! Det är relativt enkelt gjort med dagens moderniteter. Allt vi behöver göra är att köpa en infravärmare!

Detta är ju den klassiska lösningen även för caféer och restauranger. Det funkar dock lika bra även för privatpersoner. Du kan inte bara använda din uteplats senare på kvällen, det kan också vara så att du får möjlighet att använda din uteplats överhuvudtaget! Vissa kvällar är ju lite kyliga även på sommaren, och då kan infravärmaren komma till undsättning. Förutom detta blir det naturligtvis också möjligt att använda flera kvällar på såväl våren som hösten. 

För att ge en så bra bild av utbudet som möjligt har vi tagit med infravärmare från tre olika prisklasser och namngett dessa premium, medium, och budget. Detta för att det ska vara enkelt att snabbt bilda sig en uppfattning om vad det är man kan förvänta sig av infravärmaren. 

Solamagic 2500 Premium+ med Softstart infravärmare

Solamagic 2500 Premium+ med Softstart infravärmare

Detta är en mycket högkvalitativ infravärmare som inte kommer att göra dig det minsta besviken. Förutom att vara gjord av kvalitativa material är den också av en sådan design som gör att den enkelt smälter in. 

För att göra den ännu lite bättre kan du till och med kontrollera den via bluetooth med hjälp av en app! När du köper den får du också fem års garanti så du vet att tillverkaren litar på sin förmåga. 

Hortus Hängande Modell infravärmare

Hortus Hängande Modell infravärmare

Mellanvinnaren är även den en fin infravärmare med en snygg design. Denna påminner starkt om en taklampa och gör att den passar in i många hem. För att göra designen ännu snäppet bättre så finns en integrerad LED-lampa som gör att du kan få fin belysning samtidigt som lampan värmer upp sin omgivning. Ett riktigt bra val av infravärmare!

Opranic Eco infravärmare

Opranic Eco infravärmare

Opranic Eco är budgetklassens vinnare och denna både lyser upp och värmer där den ställs ut. Den går att få monterad både på väggen eller i taket, så det finns gott om valmöjligheter för placeringen. Denna är heller inte så stor och passar därför klockrent även för dig med lite mindre utrymme. Har du ett större utrymme kan du med fördel köpa flera av denna då den inte så värst dyr! 

Varför ska du lita på oss? 

För att kunna göra en så bra topplista som möjligt har vi tagit del av mängder av olika tester som redan gjorts på området. På så sätt är vi väl belästa på det senaste och hetaste inom infravärmare. Detta i sin tur kompletterade vi genom att också ta del av massor av kundrecensioner. På så vis kan vi vara säkra på att välja ut produkter som inte bara går hem hos proffsen, utan också hos hemanvändarna. Det är ju trots allt det viktigaste då det är ni som kommer att köpa infravärmarna i slutändan!

Vem behöver en infravärmare?

Så vem behöver då en infravärmare? Om du, så som vi, tycker att sommaren är för kort och gärna tar vara på att sitta ute längre om nätterna är detta verkligen ett solklart köp för dig. Vi skulle också säga att infravärmare riktar sig till dig med trädgård, uteplats, eller kanske större balkong. Med andra ord kan en infravärmare vara rätt produkt för många hem! Infravärmaren gör varje kväll längre, och du får mer användning för dina dyrt förvärvade utemöbler. Kan det bli bättre än så?

Hur valde vi vår topplista?

För att välja ut vår topplista gjorde vi som vi talade om tidigare i testet. Vi utgick ifrån tester gjorda av experter inom området, och läste sedan vidare inom marknaden för att hitta de bästa infravärmarna som erbjuds. Efter mycket letande och läsande kan vi till slut säga att vi är nöjda med hur listan tillslut blev! 

Saker att tänka på innan köp av infravärmare

Infravärmaren ger dig mer tid att njuta av utomhusmiljön varje år. Sommaren förlängs, och man håller borta hösten längre. Kvällarna med vin på altanen, eller kanske en kopp te blir allt fler, och allt känns bara lite bättre. 

Det har hänt mycket inom infravärmarna på sista tiden. Förr var det inte bara dyrt att köpa in dem, de var också väldigt dyra i drift. Elräkningen fick ta stryk om man skulle ha igång sin värmare en längre tid. Idag är situationen annorlunda. Tack vare ny teknik och nya material har man kommit på sätt som får en infravärmare riktigt varm, riktigt snabbt. Allt samtidigt som den inte drar i närheten av lika mycket ström som infravärmarna kunde göra förr. 

Även själva värmningen har fått sig ett lyft. Det finns något som kallas för kortvågsteknik och vad det betyder är egentligen att värmen rör sig mer effektivt på kortare avstånd. Sitter man inom en viss radie av infravärmaren får man bättre och mer stabil värmetillförsel! Detta är en av anledningarna till att infravärmare blivit mer effektiva. 

När det kommer till infravärmare finns det fortfarande många olika modeller att välja på. Allt från hängade, till stående, eller väggmonterade. Inom alla dessa olika kategorier hittar du naturligtvis också olika effektivitet och värmespridning. Marknaden är alltså helt klart stor när det kommer till infravärmare!

När det kommer till drivmedel är ju elektricitet det tveklöst smidigaste. Det finns också de värmare som drivs med gasol. Dessa ger bra värme, men de är otympliga på det sättet att du måste komma ihåg att fylla på med gasol då och då. Å andra sidan är de bra att ha på de platser där du inte har närhet till eluttag. 

Det viktigaste när det kommer till användningen av en infravärmare är hur smidig den är. Det ska vara lätt att montera, flytta, starta, och justera den. Annars kommer man ju inte att vilja använda den lika ofta. Likaså är det också viktigt att själva bränslekonsumtionen är låg då även detta är något som kan få en att överväga att inte använda den. Om infravärmaren skulle dra för mycket el är det ju inte roligt att använda den t.ex.

När det kommer till köpet har vi rekommendationen att du inte borde gå efter priset. Det är sällan en bra idé att köpa den billigaste infravärmaren då den ofta har sämre komponenter. Det är alltså bättre att titta närmare på vad man faktiskt får för pengarna. Oftast är det bättre att lägga till någon hundralapp om det innebär att du får en lägre energikonsumtion och en längre livslängd! 

När det kommer till tekniken bakom själva värmaren finns det i huvudsak två olika om de är eldrivna. Den ena är halogendriven. Då har du ett rör fyllt med halogengas. När glödtråden antänds av elen blir gasen otroligt varm och strålar ut sin värme. Denna varianten kan också lysa upp med ett trevligt sken. Dessvärre har den en kortare livslängd än varianten med karbon. 

Karbonvarianten har en glödtråd av kolfiber. Denna ger ifrån sig en annan typ av värme och många upplever att denna värmen är “bättre” eller “skönare” än den från halogenvarianten. Detta är dock bara preferens och det kan vara svårt att uttala sig om det förrän man provat båda. 

I övrigt kan man väl säga att det nästan garanterat finns en infravärmare för varje person. De går att få i otroligt många olika designer och utföranden. Allt ifrån vägghängda, till takhängande, och golvstående. Det finns dessutom sådana som du kan seriekoppla för att kontrollera flera värmare samtidigt. Och så såklart den portabla versionen. 

Det finns alltså en massa olika infravärmare men nu är det dags att kolla på vilka som är de bästa just nu!

Bäst i test bland infravärmare

Premium: Solamagic 2500 Premium+ med Softstart infravärmare

Solamagic 2500 Premium+ med Softstart infravärmare

Den här infravärmaren har kvalité som mellannamn! Det är en tysk design och denna är mycket lyxig i sitt utförande. Den har en genomsnittlig lystid på 10000 timmar så du behöver inte oroa dig för att den ska ta slut i första taget. Du kan alltså ha den på i flera års säsonger utan att få problem. Den gör sig bra i de flesta hems inredningar tack vare sin stilrena design. Och som om att detta inte vore nog kan du också få den i några olika färger. 

Något som gör denna om möjligt mer lyxig är det faktum att den går att kontrollera med mobilen via en app. Det hela fungerar via bluetooth och är mycket smidigt. Om detta inte faller dig i smaken kan du istället köpa till en fjärrkontroll och styra den från det hållet istället. 

Denna infravärmare är minst sagt bra på att sprida sin värme och täcker in cirka 19 kvadratmeter. Det är alltså en ganska stor yta det handlar om! För att täcka en så stor yta kanske du tänker att det drar en del ström? För att vara snäll mot ditt hus säkringar har den här modellen en mjukstartsfunktion inbyggd. Det innebär att den börjar på en lägre effekt för att sakta trappa upp. 

Solamagic har tänkt på allt. Om du skulle vilja ha den här infravärmaren på en plats med hög luftfuktighet kan du med fördel köpa till ett extra korrosionsskydd. Det är så otroligt behändigt att detta finns, samt att det säljs som tillval. Det är ju inte alla som har sin infravärmare på exempelvis båt eller brygga! 

Ett annat tillval du kan köpa är ett stativ. Det gör att du kan välja på att ha lampan som golvstående eller väggfast. Fästena är så kallade quick fix som gör att det går snabbt att ta ned och sätta upp lampan. Köper du flera sådana fästen kan du ju dessutom ta med dig lampan om du ska någon annanstans! 

Medium: Hortus Hängande Modell infravärmare

Hortus Hängande Modell infravärmare

Den här takhängda infravärmaren är från Hortus. Det är en fin lampa som faktiskt också till utseendet ser ut som en lampa! Det gör att den enkelt smälter in och den har också en stilig design som gör att den inte alls sticker ut. Det är också extra smidigt då flera tak ofta redan är förberedda för att belysning ska hänga där. Alltså borde det inte vara några problem att hitta utrymme för denna!

Infravärmaren har dessutom en verkningsgrad på hela 80% och det är mycket bra. Den är också kraftfull och ger enkelt värme till ett helt sällskap och det är ju det bästa av allt! För att göra lampan ännu mer behändig kan man dessutom ställa den i tre olika effektlägen. Dessa styr då värmen lampan avger. Du kan ställa den i 800, 1000, och 1800 watt. Det är alltid bra med valmöjligheter. 

Lampans livslängd är på minst 5000 timmar dessutom, så du kan ha den till många sköna kvällar. För att kontrollera lampan skickas det med en fjärrkontroll. Med fjärrkontrollen kan du också styra den inbyggda belysningen som finns i lampan. Det sitter nämligen en LED-lampa i lampan som gör att du får dubbel nytta av den här infravärmaren.

Själva lampskärmen är även den elegant att se på. Det handlar om veckad aluminium som dessutom pulverlackats. Resultatet är fantastiskt! 

Billigast & Bäst: Opranic Eco infravärmare

Opranic Eco infravärmare

Det billigaste, men fortfarande kvalitativa, valet är en Opranic Eco. Det är en infravärmare som erbjuder en behagligt glödande skärm som ger ifrån sig ett ljust starkt nog för att ge ett trevligt sken på uteplatsen.

När det kommer till monteringen av den här lampan så är det mycket trevligt. Det är nämligen så att det kan göras på två olika sätt. Antingen sätter du den på väggen. Eller så sätter du den i taket. Det är alltid trevligt med möjligheter på det här sättet. Detta ger nämligen chansen för de uteplatser som inte har tak att få en infravärmare. 

Du kan enkelt ställa värmen på denna med hjälp av en termostat. Förutom detta har denna modellen också inbyggt skydd mot överhettning. Den slår helt enkelt av sig själv om den märker att det blir för varmt. Något som är värt att tänka på är att denna modellen inte klarar av regn. Däremot klarar den av hög luftfuktighet och kan sitta utomhus lika bra som inomhus. 

Trots att denna är billig är den bra! Den har en lystid på cirka 4000 timmar så du kan minst sagt sitta några kvällar under denna belysning. Värt att tänka på med denna är att den inte är så stor. Det gör att du får plats med den även om din uteplats inte är så stor. Detta är alltså ett mycket bra val för dig som kanske har en balkong! 

Hur gick testerna av infravärmare till?

Våra testvinnande infravärmare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Sammanfattning

Sommaren är kort! Vi tar vara på den med hjälp av infravärmare. Det är det bästa sedan skivat bröd. Tänk dig själv att omvandla de lite för kyliga vår- och höstkvällarna till rena rama sommarkvällarna. Där snackar vi om att ta vara på tiden. Inte nog med att du får mer användning för din uteplats, du får dessutom trevligare kvällar! Det kan knappast bli bättre. Infravärmarna använder sig av lite olika teknologier för att bli varma och det finns lite olika tycke och smak om vad som är bäst. Men vi vet åtminstone vilka modeller som är bäst! Du kan alltid kolla in vår topplista för att ta reda på vilka infravärmare som är bäst just nu!

KategoriInfravärmareBästa pris
PremiumSolamagic 2500 Premium+ med Softstart infravärmareLäs mer…
MediumHortus Hängande Modell infravärmareLäs mer…
Billigast & BästOpranic Eco infravärmareLäs mer…

Källor:

Solamagic 2500 Premium+ med Softstart infravärmare

10

Pris

10.0/10

Lämna en kommentar