Web Analytics

Bästa parasollet 2024 – Skyddar och behagar under soliga dagar

När solen är framme vid uteplatsen är det skönt att själv kunna välja om man vill ha den där eller inte. Kanske vill man sätta sig där och ta en fika, eller kanske lunch. Då är det smidigt att kunna blockera solen så att du kan sitta bekvämt vid din uteplats och njuta av värmen utan att det blir för mycket.

Att skydda sig från solen är inte jättesvårt med ett bra parasoll. Därför har vi tagit oss en titt på olika modeller för att försöka komma fram till vilket som är det bästa parasollet just nu. Vi har tagit del av diverse olika tester som gått igenom parasollen grundläggande. Vi har sedan samlat de olika parasollen i en lista nedan. Från listan har vi valt ut vad vi tycker är parasoll i premium-, mellan, och budget-kategorin. På så sätt finns det något för alla.

Vi har också tagit fram en köpguide för dig som undrar vad man ska tänka på inför köp av parasoll. Läs vidare för att ta reda på vilket parasoll som är bäst just nu!

Hillerstorp SideWinder 350XL

Bild på Hillerstorp SideWinder 350XL

Om du vill kunna täcka in hela din uteplats och lite till ska du ta dig en titt på detta gigantiska parasoll från Hillerstorp. Det mäter hela 350 cm och täcker därför solen mycket bra.

Parasollet kommer i antingen svart eller beige, två färger man ofta hittar bland utemöbler nu för tiden. Det passar alltså in överallt. Det här parasollet går att vinkla och rotera kring den egna axeln och går därför att passa bra efter var solen befinner sig.

Det här är parasollet för dig som vill veta att de köpt det bästa de kan få tag på.

Gardeney Parasoll Sunny 300 cm

Bild på Gardeney Parasoll Sunny

Här har vi ett strålande parasoll i mellanklassen. Vi fann den här modellen att vara mycket prisvärd, då man får mycket parasoll för pengarna. Även det här parasollet är stort, även om det är snäppet mindre än det i premiumklassen.

Det här parasollet är mycket smidigt och fälls ihop efter användning. Ihopfällningen sker med hjälp av en vev för att minska klämrisken. En annan stor fördel med veven är att det är mycket smidigt och därför går fort att plocka upp och ned.

Det här parasollet ger dig ett mycket bra solskydd!

Form Living Parasoll Aluminium

Bild på Form Living Parasoll Aluminium

Om du bara är ute efter ett parasoll som täcker in grundkraven är detta för dig. Det är inget avancerat, men det behöver det ju heller inte vara. Det ska bara se till att blockera solens strålar, och det sköter den här modellen galant.

Det här parasollet kan vara något för dig som bara behöver något enklare!

Köpguide för parasoll

Vad ska man tänka på när man ska köpa parasoll? Är alla parasoll egentligen varianter av samma sak, eller kan de ha särskilda egenskaper? Läs vidare i vår köpguide för att få veta allt du behöver för att kunna göra ett informerat beslut.

Är ett parasoll något för dig?

Det finns egentligen två huvudsakliga användningsområden för parasoll. Antingen vill du ha ett till din uteplats, eller för att ta med dig till stranden. Om du är en stolt ägare av en fin uteplats kan du ta stor nytta av ett bra parasoll. Parasollet ger dig ju nämligen möjligheten att använda uteplatsen oftare. Oavsett om det regnar eller är gassande sol. Ett starkt parasoll räds inte av lite regn, och det skyddar dessutom mycket bra mot solens varma och farliga strålning.

Om du är en strandnjutare på sommaren kan du också behöva ett parasoll. Tänk så trevligt att kunna bära med sig sin egen personliga skugga och placera den där man behöver den som mest. Med ett parasoll kan man göra alla andra på stranden avundsjuka när man tar en paus från solandet under sitt skyddande parasoll.

Hur väl täcker ett parasoll solens strålar?

Väldigt väl! Ett bra parasoll blockerar solens strålar fullständigt, och du behöver aldrig oroa dig för att bränna dig. Parasollet kan därför omvandla uteplatsen från en ugn till ett härligt ställe att spendera tid på. Allt tack vare att solens strålar blockeras och att du skyddas från värmen.

Storlek på parasoll

Det du behöver fundera på innan du köper ditt parasoll är hur stort du vill att det ska vara. Ju större det är, desto större skugga kastar det.

Idag kan man köpa parasoll i många olika storlekar så du kan alltid hitta ett som passar dig perfekt. Det är ju också roligt om parasollet är snyggt så det är också något man får tänka på. Det är ju viktigt att den passar in med resten av möblerna där man tänkt ställa det.

Placering av parasoll

Då kommer vi naturligt till placeringen av parasollet. När man hör ordet parasoll tänker man ofta på ett stort paraply med en stolpe i mitten. Antingen tänker man sig att de sitter fast i marken eller att de står på fot. Oavsett hur man ser det framför sig när man tänker på det måste man komma ihåg att parasoll kommer i många olika former.

Visst, många ser fortfarande ut som stora paraplyer, med stora stolpar som sitter fast i en fot eller liknande. Men det finns också andra varianter. En variant som börjat bli mer och mer populär på senare tid är en där parasollet hänger från en ställning. Den varianten kan vara smidig då man slipper tänka lika mycket på var parasollet ska stå, och man slipper ha en stolpe i mitten av uteplatsen.

Alltså kan det vara viktigt att tänka på vilken typ av parasoll man vill ha men också fundera på vilket parasoll som passar in där hemma. Kanske har du en liten uteplats där ett hängande parasoll inte riktigt passar in, eller en stor där du hellre har ett hängande än ett på fot.

Bäst i test bland parasoll

Nu när vi pratat om vad som är bra att tänka på ska vi ta oss en titt på vilka som är de bästa parasollen just nu. Vi följer även upp med några modeller som föll på mållinjen till vår topplista.

Premium: Hillerstorp SideWinder 350XL

Bild på Hillerstorp SideWinder 350XL

Här har vi ett lyxigt parasoll från parasoll-experterna Hillerstorp. Det är utrustat med de funktioner du skulle kunna tänkas vilja ha, och det är mycket väderbeständigt.

Det här parasollet är väldigt stort och kan därför täcka in väldigt stora ytor. Dess unika design gör det ännu mer effektivt på att blockera solen. Tack vare att själva solskyddet hänger som i en ställning kan du ställa det nära inpå de möbler du vill skydda från solen.

Det går dessutom att vinkla parasollet något så att du även kan skydda från morgon eller eftermiddagssolen. Det går dessutom att låsa parasollet i sina olika lägen för att se till att det inte påverkas för mycket av vinden. Som alltid dock med parasoll måste man tänka på att de är fantastiska på att fånga vinden så man får vara försiktig och tänka på det när det är blåsigt ute.

Det här stora och mycket bra parasollet finns i två olika färger. Beige och Svart. Oavsett vilken färg du väljer kommer själva stommen till parasollet att vara mörkgrått.

Medium: Gardeney Parasoll Sunny 300 cm

Bild på Gardeney Parasoll Sunny 300 cm

Ett mycket lättanvänt parasoll från Gardeney. Användarvänligheten kommer i hur parasollet fälls upp och ned. Det görs nämligen med en vev. Det är inte en helt ovanlig konstruktion, men mycket uppskattat. Klämrisken när man arbetar med parasollet är mycket mindre, och det går snabbt att ställa upp och ned det.

Det här parasollet täcker in en ganska stor yta och kan tack vare sin design placeras strategiskt för att skydda från solen så mycket som möjligt. Även den här modellen går att ställa vinkeln på för att täcka så mycket sol som möjligt. Ytterligare en fördel med att man vevar upp och ned parasollet är att du kan veva upp lite av parasollet för att täcka ett mindre område.

Själva duken till parasollet är i det mycket starka och hållbara polyester, och ramen till parasollet är i aluminium. Ett mycket prisvärt parasoll som gör sitt jobb bra!

Billigast & Bäst: Form Living Parasoll Aluminium

Bild på Form Living Parasoll Aluminium

Här har vi en prispressad modell som ger dig allt du behöver utan några extra funktioner. Det här parasollet är ett klassiskt sådant som ”bara fungerar”.

Trots att det har ett så pass förmånligt pris har det fortfarande en hög kvalité. Stommen är i aluminium vilket ger en robust känsla. Den här modellen kommer dessutom i två färger. Du kan välja på svart och vit/beige. Oavsett vilken färg du väljer kommer stommen att vara i svart aluminium. Om det är något man är ute efter kan man få en snygg kontrast vid uteplatsen.

En prisvärd modell som står emot sol och vind!

Parasoll som utmanar

Efter att ha sett topplistan går vi nu in och tittar på de parasoll som nästan kom in på listan. Dessa är alla mycket bra alternativ och förtjänar att bli omnämnda i artikeln!

Cane-line Shade Parasoll

Bild på Cane-line Shade Parasoll

Ett snyggt och stilrent parasoll i aluminium från kända Cane-line. Här tittar vi på deras modell Shade Parasoll. Det är ett modernt parasoll som verkligen gör sig hemma i en fin trädgård eller på en rymlig balkong. Att parasollet är i aluminium kommer med flera fördelar. Det är dels inte jättetungt, men dels också väldigt lätt att rengöra.

Även duken som följer med till det här parasollet är av den bättre typen. Duken är gjord av materialet olefin. Det är ett vattenavvisande och tjockt material som ser till att skydda väl från solen, och det ser också till att hålla parasollet tort när det regnar. En extra bonus med olefin är att det är resistent mot UV-strålning och kommer alltså inte att missfärgas efter exponering.

På tal om färg kan det vara värt att nämna att den här modellen kommer i två olika färger. Färgerna har lite spännande namn så som Dusty White och Anthracit Gray. Det handlar alltså om färgerna vitt och grått. Två neutralt snygga färger som passar in överallt.

Fritab Parasoll 250

Bild på Fritab Parasoll 250

Här har vi ett parasoll som är vänligt både mot dig och din plånbok. Det är ett snyggt och billigt alternativ som gör det den ska. Duken är i polyester vilket ger den goda förmågor att avvisa solens strålar samt kommer med bonusen att det är lätt att rengöra.

Den här modellen finns även den att få i två olika färger. Och som många andra så gäller det färgerna vitt och svart. Alltså kommer det inte vara några problem att passa in parasollet med övrig inredning.

Det här parasollet kommer i 250 centimeter i diameter, men finns även i både större och mindre storlekar om man skulle vilja ha det.

Hecht Parasoll Sandy 2,5 m

Bild på Hecht Parasoll Sandy 2,5 m

Här har vi ännu en ”hängande” modell. Detta parasoll kommer från tillverkaren Hecht och är tillverkat i aluminium. Själva duken är dock fortfarande i det populära valet polyester. I vanlig ordning är polyester lätt att rengöra och ger en elegant look.

Tack vare att parasollet är hängande kan du placera det precis så nära dina möbler som du behöver. Det för med sig den extra bonusen att den här storleken kan komma att passa för många olika tillfällen. Skulle det tyckas vara för litet kan du helt enkelt flytta parasollet närmre!

Hecht Stål Parasoll

Bild på Hecht Stål Parasoll

Hechts Stål Parasoll är egentligen inget märkvärdigt parasoll. Det har det mest grundläggande utseendet utan några särskilda funktionaliteter. Det kommer med en robust stålkonstruktion som gör det förhållandevis tungt. Alltså står det här parasollet mot vind bra.

Det är allt som allt ett lagom parasoll som inte kostar för mycket pengar. Det är 220 centimeter högt och har en diameter på 270 centimeter, så det täcker ändå in en rätt bra yta.

Fritab Parasoll 200

Bild på Fritab Parasoll 200

Nu har vi kommit till listans första parasoll som är tänkt att vara mer portabelt. Det är är med andra ord lite mindre än de som tänkt vara mer fasta installationer. Det är parasollet gör sig mycket bra på utflykter. Kanske ska du gå till stranden eller parken en solig dag, då kan detta parasoll vara ett mycket smidigt och snyggt alternativ att ta med sig. Snyggt är det just för att det har en speciell design på själva duken, och inte en vanlig entonig färg. Det passar sig ju bra när man ändå inte behöver matcha det till några utemöbler. Skulle du dock vilja kan du så klart få det i enfärgat.

Detta är dessutom listans första duk i bomullstextil. Det gör det något sämre på att stöta bort vatten, och det kan komma att bli missfärgat. Men det är dessutom inte särskilt dyrt och man använder det kanske inte dagligen så vi skulle ändå säga att det är värt det.

Hillerstorp Balkongparasoll

Bild på Hillerstorp Balkongparasoll

Detta är listans första parasoll speciellt tänkt att sitta på balkonger. Det är fästningsanordningen som är lite speciell här och avsedd att fungera att sätta i exempelvis ett balkongräcke.

Denna modell går att vinkla och vrida så som du vill ha den för att blockera så mycket sol som möjligt. En tryggande faktor är att parasollet är gjort av Hillerstorp som är mycket bra på att göra parasoll. Man kan lita på att man får kvalité med andra ord.

Parasollet går att få i olika färger och gör sig alltså snyggt på vilken balkong man än sätter det.

Fritab Parasoll 300

Bild på Fritab Parasoll 300

Här har vi ytterligare ett bra parasoll från Fritab. Anledningen till att de är med på listan så många gånger är ju inte konstigare än att de helt enkelt är mycket bra på att göra kvalitativa produkter. Här har vi återigen en större modell som ser till att täcka solen mycket bra, och ger en stor skyddad yta.

Ännu en gång har vi en duk i det populära materialet polyester. Det är ju som bekant vid det här laget lätt att rengöra samt är ett tåligt material. Detta är ett kvalitativt parasoll som kommer i två färger. Båda färgerna går mot det ljusare temat och här finns inte svart att välja på. De färger som finns istället är ljus/mellangrå samt naturfärg.

Ett bra alternativ för dig som behöver ett stort parasoll!

Hillerstorp Parasoll 300 cm

Bild på Hillerstorp Parasoll 300 cm

Vi avslutar listan med ytterligare en bra modell från Hillerstorp. Även denna gången har de gjort ett stort och snyggt parasoll som ser till att kasta en stor skugga över dig och din uteplats. Den här modellen kommer med en ventilationsöppning i toppen som inte bara kan ge en svalkande vind, utan som också gör parasollet mer beständigt för vinden.

Den här modellen mäter 255 centimeter högt och och har en diameter på 300 centimeter. Ett ganska stort parasoll med andra ord. För att veckla upp och ned parasollet används en snabb vev, och det går dessutom att ställa parasollet i olika vinklar för att täcka så mycket av solen som möjligt.

Sammanfattning

Hade det inte varit skönt att kunna sätta sig under sitt parasoll och ta en kall dryck en varm sommardag? Eller kanske att ta en paus från solandet på stranden, under sitt parasoll? Det tycker vi. Förhoppningsvis delar du den här känslan, och kanske har du hittat ditt nästa parasoll i vår lista över det bästa parasollet just nu. Kanske har du också fått lite mer att tänka på innan ditt köp i vår köpguide om parasoller!

KategoriParasollBästa pris
PremiumHillerstorp SideWinder 350XLLäs mer…
MediumGardeney Parasoll Sunny 300 cmLäs mer…
Billigast & BästForm Living Parasoll AluminiumLäs mer…

Hillerstorp SideWinder 350XL

10

Pris

10.0/10

Lämna en kommentar