Web Analytics

Bästa paviljongen 2023 – Ett festligare partytält

Har du någonsin funderat på att köpa ett partytält för att de är så smidiga, men hindrat dig själv för att de många gånger kan vara rätt fula? Kanske har du känt ”det hade varit otroligt skönt att ha en sittplats under tak med skydd från sol och regn”. Det finns en lösning på båda dessa problem. Produkten som löser båda de kraven är såklart paviljongen. Paviljongen är kort och gott ett mer elegant partytält. Det går att få paviljonger av olika storlek och utformning men i regel handlar det om fyra ben och ett tak.

Paviljongen är det perfekta valet för dig som vill njuta av sommarvädret i den yttersta graden. Har du gäster över finns det inget bättre än att duka upp till fest ute under paviljongen. Du kan naturligtvis också använda den i anslutning till exempelvis utekök eller för att ha serveringsbord under.

Som du förstår finns det mängder av alternativ för en paviljong och nästan bara fantasin sätter gränserna. Är det bra väder ute kan en paviljong nästan ses som ett extrarum mitt ute i trädgården! Vissa modeller kan också kompletteras med myggnät så att man kan sitta och njuta av sommarkvällarna utan att bli kvällsmat för myggorna.

Plus Paviljong Tjusby

Plus Paviljong Tjusby

Det finns paviljonger, och så finns det Plus Paviljong Tjusby. Detta är en sann vinnare av premiumkategorin. Detta är en stor paviljong som känns lyxig i varje detalj. Stor, snygg, och praktisk kan man säga för att beskriva den här med tre ord.

Den här paviljongen går enkelt att sätta egen prägel på och som sagt är den mycket rymlig. Man får förvisso också betala för den här storleken men det kan det absolut vara värt i vår mening!

Palmako Paviljong Betty

Palmako Paviljong Betty

Ännu en stor och fin paviljong. Den här är snäppet mer avancerad att sätta upp än premiumvinnaren då den kräver viss förberedelse i marken. Det är dock inget svårt, och de flesta har inga problem med att lösa det. Denna paviljong är mycket stabil och rigid, så man känner verkligen att det är kvalité det handlar om här.

Hillerstorp Luxor Paviljong

Hillerstorp Luxor Paviljong

Budgetvinnaren är knappast vad vi skulle kalla en budgetmodell i vanliga fall, men i kontrast till de andra paviljongerna i listan är denna faktiskt ganska billig. Hillerstorp är ett välkänt namn när det kommer till trädgårdsmöbler och annan utrustning, och denna paviljong är verkligen ett av deras bästa verk hittills. Den är snygg och tilltalande, och du kan dessutom köpa till myggnät och komplettera med väggar om du skulle vilja.

Köpguide för paviljong

Så har vi kommit till köpguiden för paviljonger. Det finns ändå lite olika saker som kan vara bra att tänka på innan man slår till på en ny paviljong. Vi tar upp funderingar ni kan tänkas ha, samt allmänna råd och köptips när det kommer till paviljonger.

Vem borde köpa en paviljong?

Alla som har plats för en paviljong kommer att märka att den kommer att komma till användning i tid och otid. Det finns inte mycket bättre än att ha alternativet att sätta sig i trädgården för att fika, äta mat, eller bara prata med vänner och familj. Paviljongen kan också användas för servering av mat, eller andra praktiska funktioner.

Vad ska man tänka på när man köper en paviljong?

Det första som är bra att fundera på är vad du har tänkt att använda din paviljong till. Då får du ganska snabbt en överblick över hur stor den behöver vara. Detta är viktigt eftersom att paviljonger säljs i fasta storlekar. Det är bra om man tar rätt beslut från början med andra ord!

Något annat som är bra att skänka en tanke åt är materialvalet av din paviljong. I många fall kan du köpa en paviljong som har en duk som yttre lager. Det är då viktigt att välja en vattentät sådan. Om du istället köper en lite mer fast paviljong är detta något du kan ignorera då dessa oftast är gjorda i trä.

Tänk också igenom placeringen av paviljongen innan du köper den så att du kan få en idé om hur det kommer att se ut innan den är på plats. På så sätt kan du se om du vill köpa till fler saker för att få den att passa in ännu bättre!

Vad kan man använda paviljongen till?

Med en paviljong i trädgården fungerar den lite som en indikation på var festen kommer ha sitt centrum. Det är därikring det kommer att minglas och liknande. Givetvis slutar inte användningsmöjligheterna där.

Som vi sagt innan är paviljongen den bästa platsen att äta mat på ute i trädgården. Den skyddar mot både sol och regn så man kan spendera så mycket tid utomhus som möjligt. Det är ju trots allt sådant vi mår som bäst av!

Olika paviljonger ger dig naturligtvis olika förutsättningar, men de bästa är sådana som går snabbt att få upp. Om du märker att sommaren börjar närma sig vill du ju inte att det ska vara jobbigt att sätta upp paviljongen. Om du har en riktigt bra paviljong kanske stommen kan stå ute året runt medan du enkelt klär den i sin duk när sommaren kommer. Det finns också sådana varianter som är gjorda i trä med ett ordentligt tak, och dessa är alltid redo att användas.

Ett annat användningsområde för paviljongen är för hobbys! Kanske har du någon hobby som är svår att utöva inomhus kan paviljongen komma till undsättning. Det kan också vara bra att ha en skyddad yta utomhus vid sådana aktiviteter som ombyggnad hemma, eller kanske tapetsering.

Paviljongen kan också vara en bra plats att ställa utemöblerna under. Då blir de skyddade från det värsta regnet och du kan då låta dynor och sådant vara kvar i möblerna. Det underlättar helt enkelt livet i trädgården!

Finns det paviljonger som kan stå ute året runt?

Visst finns det så pass väderbeständiga paviljonger att de tål vårt svenska väder. Dessa paviljonger är oftast ganska fasta i sin konstruktion och brukar levereras i moduler som man sedan bygger ihop själv hemma.

Om man köpt en paviljong med stomme i trä ska denna också oftast underhållas med oljning eller målning när det behövs. Det är viktigt att inte glömma bort underhållet som krävs med trädetaljer som står utomhus. Att glömma bort målning eller oljning kan leda till grovt försämrad hållbarhet för träet, och det kan också göra så att träet spricker och lättare ger dig stickor.

Har man istället köpt en paviljong med stomme i metall ska denna fästas i marken på lämpligt vis, varpå den kläs med en duk som man tar in när sommaren är över. Duken är oftast inte svår att varken ta av eller på så detta bör inte ses som ett hinder. Det som är bra med den här typen av stomme är att den är mycket hållbar och kräver minimalt med underhållsarbete.

Bäst i test bland paviljonger

Topplistan över de bästa paviljongerna just nu är indelad i kategorier för att det ska vara lättare att hitta något som passar alla. Först ut hittar vi premiumklassen!

Premium: Plus Paviljong Tjusby

Plus Paviljong Tjusby

Paviljongen Tjusby är minst sagt en premiumvariant av paviljongen. Den ser ut att vara hämtad i en saga. Den har ett mycket vackert utseende och du kan själva styla den lite som du vill att den ska se ut. Med den här paviljongen i trädgården får den ett ordentligt lyft. Det kommer att bli svårt att slita sig från denna när den väl står på plats.

Paviljongen är väl tilltagen och har måtten 387 centimeter längs sidorna och 294 centimeter till taket. Det betyder att du enkelt får plats med såväl aktiviteter som middagar och fika. Du kan också ställa in utemöbler och sätta upp ljusslingor för att få ännu mer sagokänsla när du stiger in i paviljongen.

Paviljongen är premium i mer än bara utseendet. Alla sidor av paviljongen är inglasade så att du ska få skydd från myggor och vind när du sitter under den. Det finns också skjutdörrar för att komma in och ut ur paviljongen. Detta är något som verkligen gjorde denna till en stark vinnare. Något annat bra med den här modellen är dess utstyrsel med trädetaljerna som går att hitta längs med sidorna av paviljongen.

Paviljongen må vara ganska dyr i sitt pris, men i vår mening är det priset väl värt det. Du får marknadens kanske snyggaste paviljong och du kommer att kunna använda den en lång tid framöver.

Medium: Palmako Paviljong Betty

Palmako Paviljong Betty

Denna paviljongen är en liknande till premiumvinnaren men med färre funktioner och detaljer. Paviljongen kan kort och gott sägas vara en trevlig och smidig paviljong som är lätt att använda. Tre av paviljongens fyra sidor har ett staket som gör att du enklare kan möblera paviljongen. Skulle du vilja kan du också se till att klätterväxter växer runt staketen för att få en riktigt härlig och naturlig känsla.

Den här paviljongen kräver lite förarbete innan det är dags för själva monteringen. Det är dock inget svårt arbete, och går dessutom ganska fort att göra. Det du behöver göra är att gräva ut platsen där du vill att paviljongen ska stå. När det är gjort ska du sedan införskaffa dig en markduk och lägga ner i hålet. Uppe på markduken häller du sedan ut grus för att fixa till en stabil grund för paviljongen. Det lät väl inte så avancerat?

När paviljongen väl är på plats kommer du snart att märka att du spenderar massor av tid i den och att du inte kan förstå hur du kunde gå utan en paviljong innan! Något mer som kan vara värt att lägga vikt vid är att träet paviljongen är gjort av är limträ. Det är ett mycket bra val av trä för saker som ska stå ute länge. Det är nämligen ett mycket slitstarkt trä som står emot naturens krafter mycket väl.

När paviljongen levereras kommer den i delar som man sedan monterar ihop själv. Detta är inget avancerat och går rätt snabbt att lösa tack vare bra dokumentation som är medskickad i paketet.

Billigast & Bäst: Hillerstorp Luxor Paviljong

Hillerstorp Luxor Paviljong

Hillerstorp Paviljong Luxor är vår budgetvinnare och detta är en mycket bra budgetmodell. Den går att hitta i några olika färger men den vi tittar på här har en snygg grå duk som är av hög kvalité. Själva stommen till paviljongen är en mörkbrun metallstomme. Kombinationen av dessa färger och material gör att du får en riktigt snygg paviljong som ser elegant och lyxig ut.

När du köper den här paviljongen får du med dig kraftfulla beslag som du använder för att fästa stommen i marken. Duken du sedan klär stommen i är i polyester som är bra på att avvisa vatten. Något som är en stor fördel med den här paviljongen är att den levereras som en komplett enhet. Det innebär att du får med sidoväggar, tak, samt myggnät. Allt du kan tänkas behöva!

En sak som gör att den här paviljongen gillas lite extra av oss är att du kan välja att sätta upp väggar och myggnät lite hur du vill. Du kan alltså ha vissa väggar med myggnät och andra som vanliga väggar. Det är mycket trevligt att man får den här valmöjligheten!

Ytterligare en bra sak med den här paviljongen är taket. Inte nog med att det är ventilerat, det gör också så att den står emot vind bättre. Det finns också en krok i taket som gör det mycket enkelt att hänga upp exempelvis belysning där.

Kort och gott kan man säga att detta inte är en budgetprodukt i ordets fulla bemärkelse. Paviljongen hamnade mestadels i den här kategorin på grund av att den ställs mot de andra paviljongerna i listan!

Hur gick testerna av paviljonger till?

Våra testvinnande paviljonger i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Sammanfattning

För att sammanfatta denna artikel kan vi konstatera att alla med en trädgård stor nog borde försöka skaffa sig en paviljong. Resultatet kommer nästan garanterat att vara en trevligare trädgård. Möjligheten att obehindrat kunna sitta utomhus oavsett väder, och den extra skyddade ytan som gör det lättare att bjuda till fest och liknande är guld värd.

Beroende på vad för paviljong du skaffar kommer du naturligtvis att ha olika förutsättningar för vad du kan göra med den. Vår rekommendation är att skaffa en paviljong som är väderbeständig så att du inte behöver oroa dig över den biten. Ju enklare det är att använda paviljongen desto bättre är det. När du vill veta vilken paviljong du borde köpa kan du enkelt kolla in vår topplista här!

KategoriPaviljongBästa pris
PremiumPlus Paviljong TjusbyLäs mer…
MediumPalmako Paviljong BettyLäs mer…
Billigast & BästHillerstorp Luxor PaviljongLäs mer…

Källor:

Plus Paviljong Tjusby

10

Pris

10.0/10

Lämna en kommentar