Web Analytics

Bästa batteridrivna grästrimmern 2024 – Fin trädgård på nolltid!

En grästrimmer är något de flesta med trädgård kan ta nytta av. Det är ett väldigt användbart redskap som man kan använda till mycket. En grästrimmer ersätter den klassiska lien som förr användes för att slå högt gräs. Nu går det mycket snabbare tack vare trimmern. Du kan även använda grästrimmern för att komma åt gräs och ogräs som sitter svårt till. Du kan exempelvis trimma till rabatterna lite, eller trimma runt staketen.

Detta är typiskt sådana ställen som gräsklipparen inte kommer åt. Grästrimmern å andra sidan har inga problem alls med att arbeta på lite mindre ytor. Om du inte har en grästrimmer kan du ju givetvis klippa det svårt åtkomliga gräset för hand men det är ofta väldigt tidskrävande och slitsamt. Som tur är finns alltså grästrimmern för att göra jobbet enklare.

När det kommer till grästrimmers finns de i ett gäng olika utföranden. Den klassiska grästrimmern drivs på bensin och har en ganska så kraftfull motor. Sedan finns den elektriska varianten. Denna finns i två utföranden. Delvis kan man köpa en grästrimmer som man kopplar in i ett vägguttag och driver på hushållselen. Förutom den modellen finns också den batteridrivna modellen och det är den vi ska kolla närmre på i den här artikeln.

Kantklippning med en batteridriven grästrimmer.

Grästrimmerns skärhuvud består oftast av en trådspole med trådar som sticker ut. När dessa roterar skär de av gräset. En annan lite mindre vanlig konstruktion är att ha en trimmer med plastknivar som skär av gräset. En riktigt bra grästrimmer ger dig möjligheten att byta mellan olika skärhuvuden för att ge dig så mycket användning som möjligt ur din grästrimmer. Plastknivarna kan vara att föredra om man ska skära igenom segare eller grövre gräs, medan tråden lämpar sig bättre för rabatter och kantskärning.

Det finns flera goda skäl till varför du skulle föredra en batteridriven trimmer över en bensindriven, eller en trimmer du behöver koppla in i väggen. För det första slipper du hålla koll på sladden med en batteridriven trimmer. Du behöver heller aldrig oroa dig över att sladden ska räcka till. Med ett batteri kan du köra varsomhelst i trädgården. En annan stor fördel med en batteridriven trimmer är att den oftast låter mycket mindre än en bensindriven sådan. Det kan alltså vara en fördel för både dig och dina grannar!

För att kunna använda en batteridriven grästrimmer måste du så klart ha både batteri och batteriladdare. Det är inte alltid det säljs tillsammans med trimmern så då får man köpa det separat. Laddaren är antingen en sladd som du kopplar in i grästrimmern, eller så är det ett löstagbart batteri du kan koppla in i en laddstation.

Tack vare att dessa grästrimmers vi ska titta på idag drivs på el är de mycket billigare i drift än vad en vanlig bensindriven trimmer hade varit. Elkostnaden är fortfarande några kronor men man hinner köra många varv i trädgården innan man kommer upp i kostnaden av bensinen. Det enda underhållet du kommer att behöva göra med din trimmer är att köpa ny tråd eller nya plastknivar med jämna mellanrum.

Premium: FSA 65 Batteridriven grästrimmer STIHL

FSA 65 Batteridriven grästrimmer STIHL

Den här grästrimmern från STIHL är både hållbar och presterar bra. Därför kan vi verkligen rekommendera den här produkten till alla som är ute efter en riktigt vass batteridriven grästrimmer. Denna grästrimmer är alltså premiumvinnaren i vår topplista och trots detta håller denna ett ovanligt lågt pris för sin goda kvalité och prestanda.

Den här grästrimmern har en arbetsdiameter på 30 centimeter. Det betyder att du med fördel kan använda den för att finslipa gräsklippningen hemma och klippa fint längs kanter. Tack vare att den drivs på el går den mycket effektivt och tyst. Du kan alltså jobba både ergonomiskt och behagligt med denna trimmer. Det enda som ger minus för den här grästrimmern är faktumet att den säljs utan laddare och batteri.

Medium: Stiga Grästrimmer SGT 500 AE Batteridriven

Stiga Grästrimmer SGT 500 AE Batteridriven

Grästrimmern från Stiga med modellnamn SGT 500 AE har visat sig vara väldigt populär bland kunderna som redan köpt och recenserat den. Den ger dig tillräckligt med prestanda för att kunna hantera mindre gräsytor och fin kantbeskärning. Dessvärre gäller det även med denna att man måste köpa till batteri och laddare.

Denna batteridrivna grästrimmern klarar allt jobb galant, och den slår snabbt igenom även lite tyngre gräs. Du kan dessutom justera skärhuvudet för att kunna jobba med ännu högre precision.

Billigast & Bäst: Ryobi Grästrimmer One+/El 18 V batteridriven

Ryobi Grästrimmer One+/El 18 V batteridriven

Denna batteridrivna grästrimmern från Ryobi är en väldigt prisvärd sådan. För att vara så pass prisvärd som den är har den förvånansvärt bra funktionalitet. Du kan exempelvis välja om du vill använda denna med tråd eller klinga. En annan bra funktion hos den här trimmern är att du kan justera den så att den känns rätt för dig. Det gör att det blir enkelt och roligt att använda den.

Grästrimmern har en stor klippyta som gör den väldigt effektiv, och den är väldigt bra på att komma åt svåra platser. Du får helt enkelt väldigt mycket trimmer för pengarna med den här modellen från Ryobi. Man får till och med batteri och laddare på köpet.

Special: Batteridriven Grästrimmer & Gräsklippare Black & Decker STC1820CM

Batteridriven Grästrimmer & Gräsklippare Black & Decker STC1820CM

Den här specialaren är verkligen speciell. Istället för att bara vara en batteridriven grästrimmer får du här en kombination mellan grästrimmer och gräsklippare. Med en enkel handvändning byter du mellan att använda denna som grästrimmer och gräsklippare. Detta är den optimala grästrimmern för dig som inte har en så stor trädgård.

Med en laddning kan du köra i 60 minuter, så om du har en stor trädgård rekommenderar vi att du köper till ett extra batteri. Med två batterier kan du köra i totalt två timmar och således få väldigt mycket gjort.

Varför du kan lita på oss

Vi har i den här artikeln sammanställt information från en stor mängd olika och oberoende platser på såväl internet som i tidningar. Vi har läst mängder och åter mängder av recensioner och användarbetyg för att kunna bilda oss en god uppfattning om vilka aspekter av grästrimmers som är viktiga. Sist men inte minst har vi besökt trädgårdsbutiker för att kunna känna på de produkter vi tar upp i texten.

Vem behöver en batteridriven grästrimmer?

Man kanske drar det lite väl långt när man säger att alla med en trädgård borde ha en grästrimmer. Men faktum är att en grästrimmer inte är särskilt dyr, och den ökar verkligen helhetsintrycket av en fin trädgård. Med trimmern kommer man åt på svåra ställen och kan se till att allt gräs håller sig jämnt och fint.

Även om du bara har en liten trädgård är det en god idé att skaffa en grästrimmer. Det är en ännu bättre idé att skaffa en batteridriven grästrimmer då de ofta kan vara billigare än vanliga bensindrivna sådana. Det går att hitta väldigt bra budgetalternativ för under 1000 kronor och det tycker vi gör det väldigt värt att skaffa en. Resultatet kommer ju att vara en trädgård som ser riktigt fin och prydlig ut.

Hur valde vi våra batteridrivna grästrimmers?

Som sagt tidigare använde vi oss oberoende källor för att leta upp våra grästrimmers. För att hjälpa oss att börja leta kollade vi på kända och väletablerade märken inom området. Det finns ju som i alla andra branscher veteraner även i trädgårdsbranschen.

När vi väl siktat in oss på några intressanta batteridrivna grästrimmers så kunde vi enkelt börja forska vidare om de modeller vi valt. På så sätt kunde vi hitta alla kundrecensioner och få expertutlåtanden.

Hur testades våra batteridrivna grästrimmers?

För att kunna ge en helhetsbild över grästrimmers letade vi upp tester som gjorts på varje maskin. Där vi inte hittade tester besökte vi trädgårdsbutiker för att testa själva. Maskinerna provades på såväl vanliga gräsmattor som grövre och mer segt gräs. Tester på batteritid gjordes också. Något annat vi utvärderade de olika maskinerna på var deras konstruktion och val av material.

Bäst i test bland batteridriven grästrimmer

Här följer vår utförliga topplista över de bästa batteridrivna grästrimmers som finns på marknaden.

Premium: FSA 65 Batteridriven grästrimmer STIHL

FSA 65 Batteridriven grästrimmer STIHL

STIHL levererar alltid kvalité när det kommer till trädgårdsredskap. Denna batteridrivna grästrimmer är definitivt inget undantag. Denna är exemplarisk för dig med en liten till halvstor trädgård och som är ute efter en bra trimmer. Denna ger dig hög precision och du kan använda den till allt möjligt. Du får ett bra resultat både vid finslipning och kantklippning.

Grästrimmern har en arbetsdiameter på 30 centimeter så du avverkar mycket gräs på kort tid med den här trimmern. Den går utmärkt att använda för att slå gräs runt hörn eller för precision runt exempelvis staket. Du kommer åt de klurigaste platserna med denna batteridrivna grästrimmer.

Batteriet man köper till till den här grästrimmern är av typen litiumjonbatteri. Det är en vanlig batterityp som man hittar i allt från grästrimmers till mobiltelefoner. Det är en uppladdningsbart batteri som har en god livslängd.

När det kommer till övrig komfort hos den här klipparen så kan vi nämna att handtaget är mjukt och greppvänligt, samt att du kan justera både handtaget och längden på trimmern. Det gör att du kan använda denna under längre perioder utan att tycka att det blir slitsamt.

Det sista vi vill passa på att nämna är att denna batteridrivna grästrimmern dessvärre säljs utan både batteri och laddare. Det är såklart tråkigt att det är så, men de går att köpa till från de återförsäljare som säljer trimmern. Nog för att detta är en nackdel tycker vi att den generella kvalitén av trimmern väger upp denna nackdel.

Medium: Stiga Grästrimmer SGT 500 AE Batteridriven

Stiga Grästrimmer SGT 500 AE Batteridriven

Detta är den batteridrivna grästrimmern för dig som vill ha kvalité och prestanda utan att betala alltför mycket pengar. Modellen SGT 500 AE från Stiga lämpar sig för dig med mindre till mellanstora gräsytor. Du får hög precision och prestanda som lämpar sig bra för kantklippning och finslipning av mindre ytor.

Du kan klippa såväl runt saker, som runt hörn, och längs kanter utan problem med denna batteridrivna grästrimmer. Den enda gången det går långsammare är när man försöker ge sig på tjockare tovor av segt gräs. Vanligt tunnare gräs är dock absolut inga problem för denna grästrimmer.

Trimmern har en bred klippbredd på 30 centimeter. Tack vare detta går det snabbt att avverka mycket gräs. Den är väldigt lätt att använda och man förstår direkt varför den har blivit så populär. Något som är kul att se i mellanklassen är att skärhuvudet är justerbart. Det gör användningen väldigt bekväm och det blir inte jobbigt att arbeta länge. När man sedan ska förvara grästrimmern är även det enkelt då den går att ta isär i två delar.

En negativ aspekt av den här trimmern är att varken batteri eller laddare ingår i köpet. Det är alltså något du behöver köpa till för att få en komplett grästrimmer. Det batteriet man kan köpa till räcker bara för 25 minuters aktivt arbete, så man får vara effektiv när man arbetar.

För att sammanfatta är detta en bra grästrimmer för dig med en mellan till liten trädgård som letar efter en effektiv och bra trimmer.

Billigast & Bäst: Ryobi Grästrimmer One+/El 18 V batteridriven

Ryobi Grästrimmer One+/El 18 V batteridriven

Ryobis grästrimmer har något de andra i listan saknar. Den här modellen går att driva med ström från väggen. Det kan vara ett väldigt bra alternativ om du har glömt ladda ditt batteri eller om du fått slut på ström i batteriet. När du kör med kabel kan du ju använda den obegränsat så länge du inte går för långt ifrån väggen.

Batteriet som följer med den här grästrimmern är ett vanligt litiumbatteri som är väldigt kraftfullt. Det är speciellt utvecklat för att ge mycket kraft till trimmern samtidigt som det går att lagra det länge. Tack vare det bra batteriet får motorn mycket kraft och du kan enkelt trimma ned tjockt och segt gräs. Eftersom trimmerhuvudet är flexibelt kan du också vinkla det i 90 grader för att kunna göra fina kantskärningar.

Ergonomiskt är trimmern också bra. Det har ett handtag i gummi som är skönt att hålla i. Hela trimmern går att justera i längd. Det är med andra ord en mycket bra grästrimmer du kan använda till mycket.

Special: Batteridriven Grästrimmer & Gräsklippare Black & Decker STC1820CM

Batteridriven Grästrimmer & Gräsklippare Black & Decker STC1820CM

Vår specialare är verkligen speciell! Det är en grästrimmer kombinerad med en gräsklippare. Det är en unik kombination som känns helt perfekt för ändamålet. Du kan ju ändå aldrig klippa gräset och trimma samtidigt ändå, så de kan lika gärna vara samma maskin. Det är väldigt enkelt att montera av och på tillsatsen som gör den batteridrivna trimmern till en batteridriven gräsklippare.

Det är lika enkelt att ta av tillsatsen igen för att åter få den som en grästrimmer. Bytet mellan de olika lägena går väldigt fort och det är inte alls komplicerat. Vi gillar verkligen mängden flexibilitet den här unika produkten ger dig. Black & Decker har utvecklat något som kallas e-drive drift för den här modellen och det innebär att den går väldigt effektivt.

Modellen väger väldigt lite. Bara 4,7 kilo. Det gör den enkel att köra både som grästrimmer och gräsklippare. Det är också väldigt bra för ergonomin då den inte kommer slita så mycket på dig. Med i köpet får du också batteri och laddare vilket är väldigt roligt att se. Drifttiden på batteriet som följer med är på en timme så du hinner göra väldigt mycket på den tiden. För att underlätta förvaringen har den ett extra handtag samt teleskopskaft.

Sammanfattning

En batteridriven grästrimmer är en ypperlig produkt för dig som har en mellanstor eller liten trädgård. Då får du en mycket smidig och enkel grästrimmer som är lätt att förvara. Du behöver aldrig tänka på att köpa någon särskild typ av bensin då du enkelt laddar upp batteriet innan du behöver köra. Du får en mycket fin trädgård på köpet. För att veta vilken batteridriven grästrimmer du borde köpa kan du bara kolla in vår topplista!

KategoriBatteridriven grästrimmerBästa pris
PremiumFSA 65 Batteridriven grästrimmer STIHL
MediumStiga Grästrimmer SGT 500 AE Batteridriven
Billigast & BästRyobi Grästrimmer One+/El 18 V batteridriven
SpecialBatteridriven Grästrimmer & Gräsklippare Black & Decker STC1820CM

Källor:

  • https://soderstroms.nu/produkt/fsa-65
  • https://www.byggmax.se/grästrimmer-sgt-500-ae-batteri-stiga-p7039247
  • https://www.computersalg.se/i/3565158/grass-trimmer-ryobi-olt1825m-5133002822-trimmer-line-250-mm-leveres-uden-batteri
  • https://www.gardenstore.se/grastrimmer-grasklippare-black-decker-basenhet-18v-25cm

Lämna en kommentar