Web Analytics

Bästa elgrillen 2024 – Smidigare än kol och gasol

När det kommer till grillning är det fortfarande gasol och kol som toppar försäljningslistorna. Det börjar dock bli ändring på detta i och med att elgrillarna blir allt bättre. De som utvecklas och säljs idag är i princip exakt lika bra som, eller bättre än motsvarande kol och gasolgrillar. 

Eftersom att det ändå handlar om grillar kan du räkna med att klassiska tillverkare som Weber finns med på listan. Men utöver detta finns det också flera nyare tillverkare som specialiserat sig på just elgrillar. 

För att hjälpa dig ta klivet in i världen av elgrillar har vi inte bara tagit fram en topplista över de bästa elgrillarna just nu, vi har också en köpguide. Läs vidare för att hitta din nästa elgrill! Tänk på att elgrillen på många sätt är smidigare än förbränningsgrillarna. Du behöver ju inte mer än lite ström för att få elgrillen att fungera.

Severin Bordsgrill / Elgrill Teppanyaki

Severin Bordsgrill / Elgrill Teppanyaki

Denna modellen är en bordsgrill! Dessa är perfekta för dig som gillar den autentiska upplevelsen med att tillaga maten vid bordet. Det är klassiskt asiatiskt att göra på det viset. Den här elgrillen är ju också en mycket bra produkt för dig som bor lite trängre och inte har all yta i världen. Den kan också vara toppen om du har en balkong. 

För att hålla elgrillen ren och fräsch finns en fettuppsamlare som tar hand om det mesta. Förutom att grilla på denna kan du använda den som ett stekbord! Mycket funktionalitet för pengarna.

Grand Hall Elgrill

Grand Hall Elgrill

Även vår mediumvinnare är en något mindre modell när det kommer till elgrill. Denna får du plats med där du normalt sett inte hade kunnat ha någon grill alls. Denna blir het på nolltid tack vare en teknik som använder halogenelement med infraröd värme. 

Denna har också ett gediget grillgaller i gjutjärn och i övrigt har den också en smidig inbyggd timer.

Severin Klotgrill / Elgrill med Lock

Severin Klotgrill / Elgrill med Lock

Vårt något billigare alternativ är den grillen på listan som påminner mest om den traditionella klotgrillen. Denna elgrillen är dock fortfarande ganska liten och nätt till storleken och du kan enkelt få plats med den varsomhelst. För att göra den enkel att använda så har den ett förvaringsbord som sitter fast på foten. Här kan du ha alla dina verktyg och andra saker du behöver när du grillar. 

Den här elgrillen ger ett mycket bra resultat och om du inte visste om det hade du inte trott att det var en elgrill!

Weber Elgrill Pulse 1000

Weber Elgrill Pulse 1000

Vi kan ju inte ha en artikel om grillar utan att ta med legendariska Weber. Detta är en lyxigare variant av elgrill. Den är väldigt välkonstruerad och gedigen i sin konstruktion. Du kan använda denna grillen var du vill eftersom att ingen förbränning sker. Det är alltså den perfekta grillen att till exempel använda på balkongen eller uteplatsen. 

För att göra grillen något mer praktiskt har Weber naturligtvis sett till att utveckla en app du kan ladda ner. Då kan du hålla koll på temperatur och ställa timers och liknande. Detta är alltså en grill som inte besviker! 

Vem behöver en elgrill? 

Elgrillen är framförallt ett bra alternativ för dig som bor i hyresrätt då vanlig grillning ofta inte är tillåtet på grund av hur det luktar. Elgrillen är ju en annan historia då det inte sker någon särskild förbränning. Det gör ju att du exempelvis kan ha elgrillen på balkongen utan problem. Elgrillen kan också vara ett alternativ för dig som har en kolonilott eller mindre sommarstuga. Det går alltid att hitta bra användningsområden för elgrillen! 

Bra att känna till om elgrillar

Till att börja med kan vi gå vidare på spåret från ovan. Elgrillen är i största utsträckning tillåten att använda på platser där exempelvis kol och gasol inte är det. Detta gör naturligtvis att elgrillen är ypperlig att använda på dessa ställen. Elgrillen är ofta också mindre då den inte behöver tillgodose någon gas eller kol. Resultatet är därför alltså att elgrillen tar mindre plats. Därför kan du också ha den på balkongen utan problem.

Förutom att vara smidiga på ovannämnda sätt så är de också väldigt prisvärda. Du får i regel väldigt bra prestanda för bara snäppet över tusenlappen. Det är inte så farligt för en grill du kan använda en lång tid framöver! 

Det finns ju också de grillar som går för mer än 1000 kronor. Du kan ju spendera hur mycket du vill förstås, men du kommer att märka att resultatet blir bra även om man inte köper den dyraste grillen. 

Elgrillens utseende skiljer sig som sagt lite från den vanliga grillen. Anledningen till detta är för att tillgodose faktumet att det du grillar ofta ger ifrån sig fett. Detta vill man inte ska droppa ned på de elektriska komponenterna. Därför ser man sällan galler på en grill. Istället brukar det finnas som en kanal fettet kan åka i. Det gör elgrillen mycket enkel att rengöra. Detta påverkar som sagt också stekytan. Vissa elgrillar har en räfflad, vissa har en platt, och vissa har en kombination av de båda. 

Något som kan vara värt att fundera på innan köp är hur mycket man vill spendera. Kanske kan det vara värt att lägga några hundra extra på elgrillen då det handlar om en engångskostnad. I drift är ju en elgrill otroligt billig då du inte behöver köpa varken kol eller tändvätska eller gasol. 

Något annat som är bra att tänka på är om grillen har ett lock eller inte. Ett lock gör ju så att du kan bevara värmen bättre och på så sätt få ett snabbare resultat. Anledningen till att detta kan vara extra viktigt att tänka på är på grund av att elgrillen inte kan bli lika varm som en kol eller gasolgrill. Därför är det viktigt att ta vara på värmen som finns!

Bäst i test bland elgrillar

Premium: Severin Bordsgrill / Elgrill Teppanyaki

Severin Bordsgrill / Elgrill Teppanyaki

Detta är en portabel bordsgrill med en grillyta på hela 59,5 x 34,5. Du får alltså mycket grillyta för hur smidig och portabel grillen är. För att hantera det fettet som kan uppstå har den här grillen ett väldigt smidigt droppskydd. Detta kan man sedan enkelt plocka bort för en snabb rengöring. 

Något den här grillen gör extra bra är hur den förvaras. Vissa elgrillar har en elkabel som inte går att plocka bort. Det gör de jobbigare att förvara, samt svårare då man måste se till att kabeln inte skadas. Med den här grillen finns inte det problemet. Denna grillen har en löstagbar kabel som gör det enkelt att förvara grillen och kabeln utan risk för att något ska gå sönder! Detta är också extra smidigt eftersom du antagligen kommer att flytta runt den här grillen en del då den är portabel. 

Förutom att vara väldigt bra och smidig är den också prisvärd. Du får mycket elgrill för pengarna med den här modellen!

Medium: Grand Hall Elgrill

 Grand Hall Elgrill

Här har vi ytterligare en fin elgrill som är framtagen för dig med begränsad arbetsyta. Detta är alltså en elgrill som också är en bordsgrill. Något som gör denna något mer intressant är att den värms upp mycket snabbt. Den är nämligen utrustad med en speciell teknik som gör att det går fortare än många andra elgrillar.

Det som händer i denna är att den är utrustad med två stycken halogenelement. Dessa två strålar sedan infravärme. Infravärmen hettar i sin tur upp själva grillen och den blir startklar på bara några minuter.

För att ge en så bra grillupplevelse som möjligt har denna elgrill en grillplatta som är emaljerad. Det för med sig att den är lätt att rengöra. Med på köpet får du också ett gediget galler i gjutjärn. För att du inte ska råka orsaka några olyckor med grillen så levereras den också med en avstängningstimer. Det är en mycket smidig funktion som ofta kommer till användning. 

Detta är alltså den perfekta grillen att kanske ta med sig på campingen, eller för att ha på balkongen. Du kan också använda den inomhus om du har det välventilerat. 

Billigast & Bäst: Severin Klotgrill / Elgrill med Lock

Severin Klotgrill / Elgrill med Lock

Vår billigare elgrill är allt annat än budget när det kommer till kvalité. Tvärtom är denna riktigt fin. Den påminner om en klassisk klotgrill till utseendet och fungerar liknande då den har ett avtagbart lock. 

För att balansera upp den här elgrillen används en smidig spindelfot. Vad som menas med det är helt enkelt att det sticker ut som stödben i fem riktningar. Det gör att grillen alltid står stabilt vilket är väldigt betryggande. Dessa fötter sitter alltså längst ned på stativet. I övrigt är stativet också väldigt smidigt då det har en bricka fäst på sig. 

På brickan på stativet kan du exempelvis ha såser, glaze, verktyg, eller kanske någon dricka som du gillar att ha nära till hands när du grillar. När det kommer till själva grillningen går detta enkelt. Detta tack vare att grillen har en keramikbelagd grillplatta. Denna ser till att maten inte bränner fast lika enkelt, och istället ser den till att maten blir genomstekt så bra som möjligt. 

Något som vi tycker om extra mycket med den här modellen är att den både har en räfflad grillyta samt en slät. Det gör att du enkelt själv kan välja hur du vill grilla din mat!

Special: Weber Elgrill Pulse 1000

Weber Elgrill Pulse 1000

Weber har plats som specialare i den här topplistan. Deras elgrill heter Pulse och tar elgrillandet till nya höjder. Detta är elgrillen för grillentusiasten. Detta är så nära du kommer en vanlig grill utan att faktiskt behöva kol eller gasol. 

Förutom att bara vara en riktigt bra elgrill är den också intressant för den som uppskattar teknik. Denna grillen har nämligen en tillhörande app som gör det enkelt att hålla koll på maten. Du kan mäta temperaturen på olika ställen samtidigt, och du kan också sätta timers för att enkelt veta när maten är klar. 

För att göra grillningen smidigare kan du köpa till ett stativ till denna grillen. Utan stativet fungerar den toppen som en bordsgrill, men med stativet blir den något enklare att jobba med. Du får också med en bra gallerhylla som du kan ha för att förvara dina grillverktyg medan du grillar. Stativet gör också att grillen kommer upp i en bekväm arbetshöjd. 

Eftersom att du med hjälp av appen kan hålla koll på temperaturen i två olika saker samtidigt kan du enkelt tillaga både medium och well done samtidigt. Det är väldigt smidigt med den här typen av flexibilitet och möjlighet.

För att grillen ska hållas ren och fin har den ju såklart ett fettuppsamlingsstativ. Detta ser till att inget fett blir kvar i grillen, och det gör också att rengöringen går snabbt och enkelt. 

Grillen kostar naturligtvis lite mer då den är så pass avancerad, men å andra sidan är det bland det absolut bästa du kan köpa när det kommer till elgrillar så det kan det vara värt! Som sagt kan du också köpa till stativ om du inte vill ha den som bordsgrill.  

Hur gick testerna av elgrillar till?

Våra testvinnande elgrillar i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Sammanfattning

Elgrillningen kan vara räddningen för dig som bor i hyresrätt men som ändå älskar att grilla. Elgrillen tar lite plats, förbränner inget, och luktar inte. Det är alla dessa skäl som gör att den går bra att använda i hyresrätter medan gasol och kol inte gör det. Elgrillen har dessutom lägre driftkostnad än alternativen. Det krävs också mindre arbete med en elgrill. Om detta låter som något för dig kan du ju alltid kolla in vår topplista över de bästa elgrillarna just nu så att du kan göra rätt val nästa gång du ska köpa elgrill.

KategoriElgrillBästa pris
PremiumSeverin Bordsgrill / Elgrill TeppanyakiLäs mer…
MediumGrand Hall ElgrillLäs mer…
Billigast & BästSeverin Klotgrill / Elgrill med LockLäs mer…
SpecialWeber Elgrill Pulse 1000Läs mer…

Källor:

Premium: Severin Bordsgrill / Elgrill Teppanyaki

10

Pris

10.0/10

Lämna en kommentar