Web Analytics

Bästa partytältet 2023 – Skyddar mot sol, regn, och vind!

När det börjar röra sig mot varmare tider börjar det också bli dags att plocka fram partytältet. Det smidiga tältet går att ha till alla möjliga typer av tillställningar. Oavsett om du ska bjuda hem till studentmottagning, skolavslutning, grillfest, eller bara vill ha en skyddad plats att sitta på är partytältet helt klart rätt väg att gå. För att fatta det kort kan man säga att partytältet är lösningen så fort du vill ha en trädgårdsfest av något slag.

Ett bra och stabilt partytält lämpar sig i såväl regn som gassande sol. Det gör att du kan få effekten av ett parasoll men med en mer stabil grund. Du kan välja ut exakt vilka områden du vill skydda från vädret. Det är otroligt smidigt med partytält och de ger ett högt värde i form av att man får lättare att spendera tid utomhus i naturen.

För att ge dig lite köpråd och tips om vilket partytält som är det bästa just nu har vi satt ihop den här artikeln. Här tar vi upp lite saker som kan vara bra att tänka på innan ett köp av just partytält. Vi listar också så klart de bästa partytälten just nu så att du enkelt ska kunna se vilka modeller som ger dig mest tält för pengarna.

För att göra listan enkel att överskåda har vi delat upp marknaden i tre kategorier. Vi listar alltså tre partytält som är bäst inom sin respektive kategori. I premiumkategorin hittade vi Paviljong Outfit DELUXE 3x4m som det bästa partytältet. I mellankategorin vann vidaXL Partytält 3x4m Antracit. Det bästa budgetalternativet var Byggmax Partytält 3x3m.

Premium: Paviljong Outfit DELUXE 3x4m

Paviljong Outfit DELUXE 3x4m partytält

Detta partytält är ett mycket bra sådant. Det är en klassiker som kommit och gått i många olika iterationer. Designen på taket till detta partytält gör att du enkelt kan använda det under en längre tid utan att det blir för varmt. Det hjälper också till med att se till att partytältet inte blåser bort i vinden. Tältet ser elegant ut och går därför mycket bra att ha till såväl formella som informella evenemang.

Materialet som tältduken är gjord av är mycket vädertåligt och klarar av att stå emot regn utan problem. Det är dessutom väldigt enkelt att välja vilken sida som ska vara öppen eller stängd då väggarna är mycket lätta att hantera.

Medium: vidaXL Partytält 3x4m Antracit

vidaXL Partytält 3x4m Antracit

Partytältet från vidaXL är praktiskt, stabilt, och dessutom snyggt att titta på. Med den här specifika modellen får du ett rymligt partytält som räcker gott och väl till att ha några gäster under. Det kommer att se fint ut i trädgården också då antracitfärgen är naturlig och passar in. Tältet har dessutom fönster i sina väggar som gör att du får ordentligt med ljusinsläpp.

Själva tältduken är gjord i ett vädertåligt material. Det är dessutom tåligt mot UV-strålning. Det betyder att partytältet inte kommer att ta så mycket skada av solljus, och att färgen inte kommer att blekna. Dörren in till själva tältet sköts med dragkedja som gör dörren mycket stabil.

Billigast & bäst: Byggmax Partytält 3x3m

Byggmax Partytält 3x3m

Ett väldigt prisvärt partytält som gör vad det ska. Det är smidigt att fälla ihop och ta med sig. Det väger inte särskilt mycket. Det gör att du enkelt kan ta med det på utflykter, eller enkelt flytta runt det i trädgården för att anpassa efter solen.

Eftersom att detta partytält är så pass lågt prissatt rekommenderar vi att man funderar på att köpa flera. På så sätt kan man ställa många bredvid varandra för att få ett enda stort. Väldigt smidigt!

Köpguide för partytält

Innan du ska gå och köpa ditt partytält kan det vara en bra idé att först tänka ut vad man kan tänkas vilja ha det till, samt om man verkligen behöver ett partytält. Vi skriver lite mer om vad som kan vara bra att tänka på nedan.

Vem borde skaffa ett partytält?

Partytältet är som vi sa i inledningen ett riktigt bra köp när det kommer till att anordna trädgårdsfester. Det spelar ingen roll om det är en klassisk grillfest, bröllop, eller skolavslutning. Ett partytält är både praktiskt och en stämningshöjare då de går att göra väldigt fina och trevliga.

Något av det bästa med att ha ett partytält är att de oftast går väldigt fort att plocka upp och att ta ned. Det gör att du kan få upp ett partytält med en handvändning. Det är mycket smidigt att kunna agera snabbt med sitt partytält, särskilt eftersom vädret kan vara svårt att förutspå.

I de flesta fallen kan det dock vara bra att ha ett partytält även om man inte tror att det kommer bli särskilt dåligt väder. Detta för att partytält oftast kan utrustas med väggar för att skydda mot vind, och det vill man ju i princip alltid vara skyddad mot.

Ett fint partytält kan som sagt till och med höja stämningen på festen. Det är alltid roligt att komma hem till någon där man kan använda trädgården som middagsplats, och det är extra trevligt om det är fint dukat i tältet. Det är något som bara går att uppnå med ett bra partytält. Så med det sagt står det ganska klart att i princip alla med en trädgård borde fundera på om de inte borde skaffa sig ett partytält för att få mer användning för sin tomt.

Sist men inte minst kan vi passa på att säga att det är en bra idé att skaffa ett partytält om man har ungdomar i familjen. Då kan man enkelt säga att de får festa med sina kompisar utomhus så behöver du inte riskera att få huset raserat.

Vad ska man tänka på när man ska köpa sitt partytält?

Man kanske tänker att ett partytält är ett partytält och att det inte spelar någon roll vilket man väljer. Då har man dessvärre fel. Det finns många olika modeller av partytält. Även om de flesta ser liknande ut på utsidan så kan de har varierande konstruktion. Dessa variationer kan i sin tur avgöra vad partytältet passar bäst som.

Vissa modeller av partytält byggs ihop genom att man sätter ihop stålrör som sedan blir själva ramen man trär tältduken runt. Sedan finns det andra modeller som är mer av ”dragspelsdesignen” som betyder att du helt enkelt drar ut det. När du sedan vill plocka ner ett tält av den här designen behöver du inte plocka isär några rör, du skjuter bara ihop det igen. Precis som med ett dragspel.

Något som är gemensamt för de båda modellerna av partytält är hur man placerar dem och vad man ska tänka på. Det är alltid viktigt att man har koll så att vinden inte kan ta tag i tältet och blåsa iväg med det. Därför måste dina partytält, oavsett modell, förankras säkert i marken.

När det kommer till monteringen och konstruktionen av partytält så har vi ju redan snabbt redovisat för hur dragspelsmodellen fungerar. Om du har en modell som byggs av rör så är monteringen lite annorlunda. Det går dock fortfarande väldigt enkelt att bygga ihop tältet och oftast får man med en detaljerad manual som hjälper mycket om man inte vet hur man ska gå tillväga.

Något som är viktigt att tänka på med partytält är att inte alla modeller tål regn jättebra. De flesta bättre partytälten är vädertåliga, men långt ifrån alla. Det är alltså viktigt att man har koll på vad man har för tältduk till sitt partytält. Har du koll på det kan du välja att plocka ned ditt partytält om du märker att det blir mer väder än det klarar av.

Partytält kan vara väldigt mysiga konstruktioner som du gärna spenderar mycket tid i. Det händer ofta att det blir lite sent och mörkret kryper fram. Då är det väldigt viktigt att tänka noga på vad man ska göra åt det. Det är nämligen en väldigt dålig idé att ha öppna värmekällor nära partytält. Det visar en massa oberoende tester som gjorts av brandexperter. Partytält brinner oerhört fort och därför är det viktigt att de eventuella levande ljus man har står i små värmeljushållare.

Något som kan vara värt att kontrollera med sitt partytält är om man kan köpa till utrustning. Då tänker vi främst på sådant som myggnät. Det kan ju vara bra att ha sena sommarkvällar när man spenderar mycket tid utomhus. Men det finns också tält där du kan byta ut tältduken till annan färg eller annan kvalité om man skulle vilja göra det.

Köpa eller hyra partytält?

Den här frågan är inte alls särskilt ovanlig att man hör när det kommer till partytält. Vårt svar på den är oftast att du borde köpa ditt partytält. Det finns dock situationer där att hyra fungerar bättre. Det man ska tänka på här är att hyra partytält oftast är ganska dyrt. Det kan också vara svårt att hitta ställen som hyr ut partytält. Köper du ett partytält kanske det är en dyrare engångskostnad, men på bara två användningar kan du antagligen fått ut mer värde än vad det kostar att hyra.

En situation då det kan vara bra att hyra är om du ska tältet en enda gång. Om du till exempel vet att du aldrig mer kommer att behöva ett partytält är det ju synd att köpa ett i onödan. Det kan ju vara om man flyttar från en bostad med trädgård. Det kan också vara en god idé att hyra partytält om man inte har så mycket plats att förvara tältet på.

Är det svårt att få upp partytält?

Det korta svaret är nej. Som vi redan talat om är det oftast väldigt enkelt att både sätta upp och ta ned partytält. Det är lite av lockelsen med ett bra partytält. Om du köper ett vettigt partytält kommer du att få med en detaljerad instruktion som visar precis hur du ska göra.

För att jämföra med något som många säkert gjort kan vi säga att det är mycket lättare att sätta upp ett partytält än vad det är att sätta upp ett vanligt tält. Vanliga tält kan ju vara väldigt bökiga att ha att göra med. Partytältet går betydligt mycket fortare att få på plats.

Bäst i test bland partytält

Nu har vi kommit till delen då vi motiverar varför just dessa partytält är de bästa i sina respektive kategorier. Först ut tittar vi på partytältet i premiumklassen.

Premium: Paviljong Outfit DELUXE 3x4m

Paviljong Outfit DELUXE 3x4m partytält

Outfit gör kvalitativa produkter och detta partytält är inget undantag. Partytält är kanske fel ord enligt vad produkten faktiskt heter, men i allt annat än namnet är detta just ett partytält. Det är dock i premiumklassen och ser därför ut därefter. Det är stort och elegant och har fina rundade former. Taket har dessutom en konstruktion som möjliggör för väldigt bra ventilering. Det är också byggt på ett sådant sätt att regn har svårt att ta sig in genom ventilationen.

Takhöjden i detta enorma partytält är 2,75 meter, vilket betyder att alla kan stå upp ordentligt under taket. Det är inte något man kan ta för givet med alla partytält. Partytältet kommer levererat med väggar som sitter fast runt benen på hörnen. Det ger ett stiligt utseende när väggarna inte används, och det gör också att de är nära tillhands om de skulle behövas. Det är alltid ett plus när funktion och design går hand i hand.

Med detta partytält eller ”paviljong” kommer du aldrig igen tveka på att ha en trädgårdsfest. Det värsta som kan hända är att regnet kommer, och då har du ju ett strålande stort partytält man kan sätta sig under. Nog alltid är detta partytält rätt kostsamt men du får inte glömma att detta är premiumkategorin. Och här hör den verkligen hemma.

Medium: vidaXL Partytält 3x4m Antracit

vidaXL Partytält 3x4m Antracit

VidaXL har med detta partytältet gjort ett riktigt bra sådant som har den perfekta storleken. Det är inte för stort och inte för litet. Alltså måste det vara lagom. Denna modellen kommer i antracitgrå. Det är en väldigt snygg och stilfull, men samtidigt neutral färg. Det gör att du enkelt kan använda detta tält såväl kommersiellt som för privat bruk.

Tältet har en tältduk av kraftfullt och väderbeständigt polyeten. Om du inte är kemist och redan förstår vad det betyder så innebär det att tältet har ett starkt regn- och UV-skydd. Detta är något man vill hålla utkik efter i partytält då det ofta hintar om dess livslängd. Eftersom detta tält står emot UV-strålning på ett bra sätt kan du räkna med att du kommer få god användning för tältet ett bra tag framöver.

Längs långsidorna på detta partytält hittar vi väl tilltagna fönster. Det gör att du får gott om ljusgenomsläpp trots den annars mörka antracit-färgen. Ljusinsläppet gör att du inte alls drar dig för att spendera tid i ditt partytält. Tvärt om kan det få dig att vilja spendera mer tid där. För att komma in i tältet går du in på kortsidan där dörren sitter. Dörren är gjord med hjälp av en dragkedja. Detta är verkligen att föredra över exempelvis kardborre. Med en dragkedja kan du vara säker på att tältet förblir stängt när du dragit ned kedjan. Entréhöjden är dessutom på 2 meter så att alla ska känna sig välkomna.

Billigast & Bäst: Byggmax Partytält 3x3m

Byggmax Partytält 3x3m

Sist ut hittar vi budgetvinnaren. Det är ett partytält från Byggmax. Det är en enklare design för dig som bara behöver ett skydd över huvudet. Detta partytält är på 3×3 meter och väger bara 11 kilo. Det betyder att det är väldigt viktigt att du ser till att använda detta väl förankrat.

För att göra tältet något lite rymligare kan du välja att köpa till en eller flera sidoväggar. Det gör att det blir enklare att förvara saker i tältet, eller att duka upp för fest. Tältet går enkelt att sätta upp och plocka ner och det använder en klassisk rör-design.

Då detta partytält är väldigt prisvärt rekommenderar vi att man kanske till och med köper fler än ett. Då kan man ställa dem tätt intill varandra och få känslan av att ha ett väldigt stort tält. Detta är något vi kan rekommendera då det ger dig möjligheten att duka upp till fler personer, samt att det skyddar mer mot vind och regn.

Sammanfattning

När värmen är på ingång är det dags att ställa fram partytältet. Oavsett vilka typer av festligheter du planerat kan ett partytält bara göra det bättre. Det går att ha ett fint partytält till allt från bröllop, till student, eller till vanlig grillfest. De partytält man köper idag är dessutom väldigt enkla att ta ned och sätta upp, vilket bara ökar smidigheten ännu mer. Vi partytält för alla som vill få mer nytta av sin trädgård, oavsett vilket väder som råder!

KategoriPartytältBästa pris
PremiumPaviljong Outfit DELUXE 3x4m
MediumvidaXL Partytält 3x4m Antracit
Billigast & BästByggmax Partytält 3x3m

Källor

  • https://www.gardenstore.se/paviljong-outfit-deluxe-3x4m
  • https://www.vidaxl.se/e/8718475709411/vidaxl-partytalt-3×4-m-antracit
  • https://www.byggmax.se/pavillon-p156838

Paviljong Outfit DELUXE 3x4m

10

Pris

10.0/10

Lämna en kommentar