Web Analytics

Bästa spabadet 2024 – Lyxigt spa i trädgården

Finns det något bättre än att kunna sjunka ned i ett varmt spadag efter en hektisk arbetsdag? Eller kanske att ta ett avkopplande bad som en avslutning på dagen? Vi tycker inte det och därför har vi satt ihop den här topplistan över de bästa spabaden just nu! Med något av dessa spabad kommer du att få en alldeles egen spa-resort hemma, och det är en investering du kommer dra nytta av en lång tid framöver. Du kan använda ett bra spabad året runt och därför ha riktigt trevliga stunder i ett varmt vatten även om det är kallt ute!

I den här artikeln har vi också tagit upp all nödvändig information du behöver veta innan du ger dig på att köpa ett eget spabad. Tänk vilken lyx att ha det hemma när man förr behövde åka till särskilda spa-resorter eller liknande ställen för att få samma upplevelse. Det bästa av allt är att det finns spabad för alla, så även om du bor trångt kanske du kan få plats med ett uppblåsbart spabad!

Om detta låter som något du behöver mer av i ditt liv så ska du definitivt läsa vidare och se när vi går igenom de bästa spabaden just nu!

Nordpool Utespa Svalbard

Nordpool Utespa Svalbard spabad

Premiumvinnaren är ett bra spabad från Nordpol. Badet heter Svalbard och är ett spabad ämnat att användas utomhus. Det är särskilt anpassat för vårt nordiska kyliga klimat och kan därför användas året runt utan problem. Även om det är minusgrader ute kan du njuta av spabadet utan någon som helst oro för att rör och liknande ska ta skada av kylan.

För att ge dig den bästa tänkbara spa-upplevelsen är spabadet utrustat med massor av spafunktioner samt LED-belysning med sju lägen. Detta är ett svårslaget spabad!

Skånska Byggvaror Spabadkar Polaris

Skånska Byggvaror Spabadkar Polaris

Ett spabad från Skånska Byggvaror, och detta heter Polaris! I spabadet får det plats fem personer, och en av de tillgängliga platserna i spabadet är en liggplats. Det blir snabbt favoritplatsen i detta spabad. Det finns också många munstycken som kan ge en mycket bra spakänsla när de används.

Spabadet har också en renande teknik som ger ett mycket klart vatten, och det är ju aldrig fel!

MSpa Super Camaro Premium spabad

MSpa Super Camaro Premium spabad

Detta spabad är unikt från de andra på listan då detta är uppblåsbart! Spabadet är stort och väl tilltaget. Sex personer får plats samtidigt i spabadet och du kommer garanterat njuta när du använder detta. Att det är uppblåsbart gör att du enkelt kan ta fram och stoppa undan det när du känner för det. En stor fördel med denna modell är att den blåser upp sig själv, så det är verkligen inte jobbigt att plocka upp och ned badet.

Att detta spabad är uppblåsbart kanske får dig att tro att det inte kan stå emot kyla, men det är inte sant då denna modell kan stå emot upp till 30 minusgrader!

Svenska Badrumsinredningar Spabad Vancouver

Svenska Badrumsinredningar Spabad Vancouver

Specialaren för den här gången är spabadet Vancouver. Anledningen till att vi tog med denna är för hur fullspäckad den är med olika inställningar och liknande. Spabadet står enkelt emot kalla temperaturer och kan användas året runt. Förutom detta finns det 71 olika munstycken som kan ge dig den perfekta spaupplevelsen.

När det kommer till rymligheten får sex personer plats i spabadet samtidigt. Två av de tillgängliga platserna är dessutom liggplatser för maximal komfort. Ett sånt här hade man inte mått dåligt av att ha hemma!

Välj rätt spabad för dina krav

Det är enkelt att förstå att spabadet är en populär produkt. Få som köper ett ångrar sig, och det är inte svårt att förstå varför. Det är något väldigt trevligt med att kunna sjunka ned i ett varmt bad även om det är mitt i vintern. Spabadet brukar även vara populärt hos de yngre badarna så det är något för hela familjen.

En sak som många ser som en bonus är att det är svårt att använda telefon och liknande när man sitter i spabadet. Det gör att man ofta pratar mer med de andra man badar med. Det kan vara ett trevligt avbrott från den uppkopplade världen!

Det bästa med spabad är att det finns något för alla. Även om du inte har plats för en mer fast installation finns ju den uppblåsbara varianten. Den är mycket smidig men i längden är en fastare installation att föredra just för att den går snabbare att använda.

När man ska välja sitt spabad är det dock viktigt att man kollar grundläggande saker som elåtgång och rengöringsaspekten. Det är aldrig kul att köpa något och sedan avstå från att använda det bara för att det är lite bökigt att hålla på med, eller för att det är för dyrt i drift. Det är alltså bra om du kollar upp vad spabadet kommer att kosta när det är i drift. Något annat som också är bra är om du kollar hur badet ska rengöras. Ofta använder man saltvatten för att få en bra pH-balans, men det finns de spabad som istället använder klor för att hålla rent.

Det är också bra om du kollar placeringsanvisningarna så att spabadet du tänkt köpa går att använda i den miljön du tänkt ha det, vare sig det är inomhus eller utomhus.

Bra att tänka på innan köp av spabad

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på innan du ska köpa ditt spabad. Det sista du vill är att spontanköpa ett spabad och sedan inse att det inte fyllde alla dina krav. Om du läser igenom våra tips här kan du enkelt komma ifrån det problemet då dessa tips borde täcka det allra mesta!

Spabadets storlek

Detta är en av de viktigaste punkterna, och särskilt om man är en stor familj. Det är viktigt att alla kan få plats i spabadet. Det är inte kul om någon alltid måste lämnas utanför. Om man inte har en större familj kan det ändå vara en bra idé att slå till på ett lite större spabad så att man kan få plats med några kompisar i badet. Chansen är god för att spabadet blir en höjdpunkt när man kommer på besök hos er.

Spabad anpassat efter klimatet

Eftersom du sannolikt bor i Sverige när du läser den här texten så är det viktigt att det spabad du köper kan stå emot vårt nordiska klimat. Att stå emot värmen på sommaren är sällan ett problem då värmen sällan kan ta sönder något. Desto värre kan det vara med att hantera kylan. Som tur är finns det många spabad som hanterar våra vintrar utan problem. Med det sagt är det dock viktigt att man kollar noggrant när man gör sitt val av spabad.

Designen och funktioner

Den här punkten brukade vara viktigare när spabaden var nya. Då kunde de se ut lite hur som helst. Nu för tiden tycker vi att de flesta spabaden ser ganska så tilltalande ut, och det är sällan ett problem att hitta en modell som passar in hos en själv. Något som dock kan vara bra att titta närmre på är funktionerna i spabadet. Detta är viktigt om du är intresserad av att få den bästa spaupplevelsen utöver att bara ha ett varmt badkar.

Kostnaden för ett spabad

När det kommer till spabad vill du faktiskt inte snåla. Billigare spabad kan tyckas vara lockande, men som med mycket annat får man vad man betalar för spabad. Därför är det bra att låta dem kosta lite mer så att man vet att man får ett riktigt kvalitativt spabad som man kan njuta av länge.

Att installera och placera spabadet

Att installera och placera spabadet måste också vara relativt enkelt. Man vill ju inte dra igång ett större projekt bara för att man vill skaffa ett spabad. Det vanligaste i termer av ström är att man måste ha 3 x 16 ampere för att det ska fungera. Det finns dock lite mindre varianter som klarar sig med 1 x 16 ampere. Vi rekommenderar också att man installerar ett smidigt sätt att stänga av strömmen på. Något som kan vara bra att kunna göra inför städning och service.

När du ska placera ditt spabad är det naturligtvis viktigt att det står plant. En gjuten platta passar perfekt som plats för spabadet. Har man inte lust att fixa en sådan kan man också ha spabadet på en altan eller trädäck. Om man vill ta det till nästa nivå kan man ju också bygga in sitt spabad om man vill få det att smälta in med omgivningen.

Skötsel av spabad

Skötseln är ofta inget större problem. För att ha en bra upplevelse med spabadet är det dock bra att ha som vana att kontrollera pH-nivåerna i vattnet före varje badtillfälle. För att det ska vara bra nivåer vill du ha ett pH-värde på mellan 7,0 och 7,4. Om detta värde är rätt ska vattnet se och kännas fräscht ut. Då vet du att din reningsprocess fungerar bra. För att hålla en god nivå i vattnet är det bra om det byts ut en till två gånger om året.

När du köper ditt spabad är det väldigt viktigt att du ser till att också köpa ett lock till ditt bad. Det hjälper otroligt mycket för renhållningen och också uppvärmningen. Om du inte har något lock fylls spabadet snabbt med en massa skräp som är tråkigt att ha att göra med. Med locket slipper du detta. Något du dock måste göra med lock en till två gånger om året är att impregnera det så att det står emot fukt och vatten bra.

Bäst i test bland spabad

Då har vi kommit till topplistan över de bästa spabaden just nu. Spabaden är uppdelade i olika kategorier efter sin prisklass. Utöver detta har vi också en specialkategori där vi brukar ha med produkter som sticker ut lite väl mycket och som kan vara intressant för den som vill ha något extra.

Premium: Nordpool Utespa Svalbard

Nordpool Utespa Svalbard spabad

Med detta spabad har Nordpool ännu en gång skapat ett otroligt bra spabad. Nordpool specialiserar sig på att göra spabad som kan stå emot det svenska klimatet så det är naturligtvis inga problem att använda detta bad året runt. Även om det är 30 minusgrader ute kan du alltså njuta av ditt spabad.

Att badet står emot kylan så bra är tack vare dess treskiktade isolering och rostfria stomme. Det ger en otroligt bra motståndskraft. Faktum är att detta spabadet är ett av de mest populära i hela norden. Detta är sannolikt för den perfekta avvägningen mellan kvalité och prisvärdhet.

Spabadet har många funktioner som gör det härligt att använda, och förutom detta har det också LED-belysning som går att ställa in på sju olika sätt. Det gör att det verkligen är enkelt att komma in en ordentlig spakänsla. Som grädden på moset kan vi också meddela att spabadet är förhållandevis energieffektivt. Ett mycket bra val av spabad med andra ord!

Medium: Skånska Byggvaror Spabadkar Polaris

Skånska Byggvaror Spabadkar Polaris

Polaris är ett toppenfint spabad från Skånska byggvaror. Detta är ett spabad som rymmer fem personer, så det är perfekt för att få plats med familjen eller några vänner på besök. En av de deltagande i spabadandet kan också njuta lite extra med liggplatsen som finns i spabadet.

För att ge en bra spaupplevelse finns det 28 stycken munstycken som ger en skön känsla när de används. Dessa går också att justera. För att vattnet i spabadet ska hållas rent och fint används ozonrening som ger ett klart och fint vatten. För att ge ytterligare en förhöjd känsla har spabadet undervattensbelysning som är mycket stämningsfullt.

Något vi tycker är mycket bra med den här modellen är att det ingår ett lock. Det är mycket smidigt då det gör det lättare att hålla diverse skräp ute från spabadet när det inte används!

Billigast & Bäst: MSpa Super Camaro Premium spabad

MSpa Super Camaro Premium spabad

Här har vi alltså det mest prisvärda alternativet i vår billigare kategori. Detta är inte bara ett mycket prisvärt alternativ, utan också ett uppblåsbart sådant. Du kan enkelt blåsa upp det och använda det för att sedan plocka ned det igen. Detta är optimalt för dig som inte är säker på att spabadet är rätt för dig, eller för dig som inte har utrymmet för en fastare installation för stunden.

När vi pratar om att blåsa upp spabadet är ni säkert flera som tänker att det låter smått jobbigt. Vi kan förstå den känslan, och det gör även tillverkaren av spabadet. Detta spabad kan nämligen blåsa upp sig självt. Det gör det mycket enkelt att installera och använda. Det är väldigt trevligt att kunna blåsa upp denna mitt i vintern och ta ett bad. Faktum är att även denna modell kan stå emot 30 minusgrader.

Med på köpet med detta spabad får du både rengöringsfunktioner, och vattenvärmare. Spabadet har också olika bubbelsteg för att ge dig maximal komfort. Du kan ställa in bubblorna i tre steg. För att kontrollera inställningarna till spabadet använder man en touch-skärm som sitter på kanten av spabadet.

Special: Svenska Badrumsinredningar Spabad Vancouver

Svenska Badrumsinredningar Spabad Vancouver

Här har vi ett svensktillverkat spabad. Detta är vår specialare och vi kan garantera att ni som köper detta spabad har gjort ett riktigt kap. För att så många som möjligt ska kunna få en bra spaupplevelse har detta spabad fyra stycken platser med akupressur som går att ställa i olika nivåer. Förutom dessa sittplatser finns även två stycken liggplatser. Totalt finns det alltså sex stycken platser i spabadet!

Akupressuren i spabadet ger en ordentlig vattenterapi som gör att din blodcirkulation ökar och att du blir ordentligt avslappnad. Det är otroligt skönt och är verkligen något för kompisgänget eller hela familjen.

Du behöver inte vara orolig för kylan med detta spabad heller. Det är inga problem att använda detta bad året runt. Det är tack vare en mycket bra isolering det är möjligt. Något annat som är ett stort plus är vattenbehållaren till spabadet som ser till att hålla vattnet rengjort. Det är alltså ett riktigt bra spabad. Sist men inte minst kan vi nämna att det finns 71 stycken munstycken och hela fem pumpar för att ge ett bra tryck i spafunktionerna. En varm rekommendation från oss!

Bästa spabadet

Hur gick testerna av spabad till?

Våra testvinnande spabad i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Sammanfattning

Spabadet är något vi tycker alla borde få ha hemma. Det är en svårslagen känsla när man sjunker ner i det varma och sköna vattnet mitt i vintern. Det finns dock många modeller att välja på och det är viktigt att man har energiåtgången i åtanke när man väljer sin modell. För att få hjälp på traven med detta är det inte svårare än att läsa vår topplista där vi gått igenom de bästa spabaden just nu!

KategoriSpabadBästa pris
PremiumNordpool Utespa SvalbardLäs mer…
MediumSkånska Byggvaror Spabadkar PolarisLäs mer…
Billigast & BästMSpa Super Camaro Premium spabadLäs mer…
SpecialSvenska Badrumsinredningar Spabad VancouverLäs mer…

Källor:

Nordpool Utespa Svalbard

10

Pris

10.0/10

Lämna en kommentar